28. фебруара 1998. у преподневним часовима почели су синхронизовани напади на полицију у Општинама Србица и Глоговац. У времену од 11:30 и 12:30ч, на путу у село Ликошане, Општина Глоговац извршена су 3 синхронизована терористичка напада на припаднике МУП-а, Том приликом убијени су полицајци Мирослав Вујковић и Горан Радојчић, а тешко рањени Павле Дамјановић и Славиша Матејић. У току блокаде објекта и простора из којих су вршени оружани напади тешко су рањени и полицајци Милан Јовановић и Радоица Ивановић. Припадници МУП-а убили су 16 терориста и ухватили 9, код којих је пронађена већа количина оружја, минско-експлозивних средстава и друге опреме.
Око 14ч стижу и припадници Посебних Јединица Полиције и извлаче рањене полицајце и дају се у потеру за терористима. Терористи се после акције повлаче у правцу Гладног Села и отварају ватру на припаднике МУП-а. Ту су убијена тројица терориста, а тројица су рањена. Обрачун се наставља код села Градице. У сумрак, терористи поново нападају, заробљена су тројица наоружана и маскирана Албанца, а погинуло је петоро. У селу Врбовац откривено је возило које је дотурало оружје и муницију терористима са ознакама „хуманитарна помоћ”. Терористи су похапшени.
Ноћ 28. Фебруар на 1. Март борбе трају скоро до јутра, један полицајац је рањен и касније је преминуо, на хеликоптер МУП-а терористи пуцају из „зоља” и аутоматског оружја, један полицајац је рањен а други је погинуо.
У селу је заплењена већа количина оружја, мина и експлозива. Претрагом кућа заплењена су два тешка митраљеза, 4 пушке, 130 ручних граната, 24 минобацачке гранате, 13 килограма експлозива, 3000 метака итд.

Овим нападима су званично кренуле борбе у околини Дренице између хероја из МУП-а и шиптарских терориста.
 
Догађаји у Дреници, а пре свега у Ликошанима, Албанци су користили да представе као последицу српске репресије над недужним становништвом. Фотогафисани су убијени цивили, поређани ковџези и гробови, сцене кукњаве и вапаја. Ти шокантни снимци су одлазили у свет и ситуација се у САД, Немачкој, В. Британији и Француској представљала у потпуно искривљеном огледалу.

Чувати од заборава.