Девојка добровољац ВЈ, крајем марта 1999. одлази на Космет, и тамо је само 6 дана пре краја агресије погинула.


Све је изненадила, када се на почетку агресије једне вечери појавила у војничкој униформи и саопштила оцу да иде на ратиште. Узалуд су је молили, преклињали да то не чини, није се поколебала. Свој млади живот заувек оставља у строју 549. Моторизоване Бригаде.
Ђана је имала 34 године када се прикључила санитетским јединицама ВЈ на Космету. За време свог војевања у јужној српској покрајини, упознала се са руским официром Јуријем Осиповским, за кога се и удала у манастиру Св. Арханђела, кум јој је био Генерал Божидар Делић.

Кобног 5. јуна, наша јединица је нападнута код Планеја, било је много рањених, па је Ђана са својим санитетским возилом прискочила у помоћ. Приликом извлачења рањеника, возило је погођено ракетом. Том приликом је Слађана тешко рањена и руски војници су је пренели до болнице у Призрену, где међутим, нико од лекара албанске националности није хтео да јој помогне. Неколико сати касније је преминула. На дан сахране је дошло много сабораца, Руса, па чак и Јуриј, који је на сандук положио венчаницу.
Постхумно је одликована Орденом заслуга за народ у области безбедност и одбране. 

Нека ти је вечна слава Косовка Девојко!